To že v Jeseníkách vzniká nové trailové centrum všichni víme, diggeři tam makají o stošest, abychom jsme si měli kde pořádně zajezdit. Je pátek dopoledne, a předběžně vím, že chci jet na DéeM. Dvě místa v autě jsou volná, ale kdo pojede? Filipovi dávám dohromady kolo a Vojta si ho jede teprve koupit. Petr a Pavel jsou už někde za Olomoucí a ptají se kde jsme, říkám že vyjedeme tak za hodinu. Nebyla to hodina, ale dvě. V krámku bereme píva, klobásy a vyrážíme, je přesně 20:05 středoevropského času.

 

Na Dolní Moravu dojíždíme hodinu před půlnocí, rozložíme stany, dáme po pivku a jdeme spát. Sobota ráno, budí nás hlídač, že nejsme v kempu a ať stany složíme. Ok. Na poslední chvíli ladíme kola, nahazujeme chrániče a nedočkavě vyrážíme k vleku.

 

 Počasí hraje, jedeme nahoru a kocháme se výhledem a vším, co areál Dolní Moravy nabízí. Je toho mraky, ale nás zajímá jen jediné, traily! Sundáváme kola z vleku a jedem k branám, menší rozcvička a jedem! Na rozehřátí si dáme modrou aka Selský flow trail. Jedna, druhá, třetí boule a kolo jede, skoro letí. Člověk se jen tak nadvznáší ať to jede co nejvíc. Do klopenek se dá krásně opřít, mezi boulemi se dá krásně lítat. Co říct, krásné sedmi kilometrové flow až zpátky k vleku, jen když se to hodně hrotí, na konci trailu bolí celý člověk. Druhou jízdu vyrážíme na červený Lesní trail.

Boule, lavice, rockgarden. Tak jo, tohle už je jiná. Když si najdeš top speed, tak vše na sebe krásně navazuje. Když to nevyjde, nevadí, každý skok se dá v podstatě přejet, či objet. Lesní trail není bohužel ještě dodělaný, tudíž míříme na černý Mamutí trail. Viděli jsme nějaká videa a tedy víme, do čeho jdeme. Kombinace flow a bordelu co les dal. Hranka sem, hranka tam. Chce to trošku najet, nalítat, vybrat správnou stopu mezi šutry a kořeny.  Třetí jízdu už víme co a jak. Flow jako prase, nebo spíše mamut? Tohle mě baví, našejpováné skoky si užívám ze všeho nejvíc, v lese to drncá, ale o tom to je taky. Vlek jede do osmnácté hodiny, chceme stihnout ještě bobovou dráhu, takže končíme s ježděním trošku dřív, přece je druhá nejdelší v Evropě a to chceš! Super zážitek, míříme zpátky k autům, na noc rozděláváme stany, něco ogrilujeme a hurá na další den.

 

Večerní dešť nám zkazil trošku náladu, věříme však, že neděle bude v topu jako sobota, traily máme nalítané a snad zbyde čas na nějaký shred. Na rozehřátí dáme klasicky Selský trail, letíme dole kopcom jak šalení říkal jeden z Poláku. Traily sou v podstatě suche a dešť v noci jim jenom prospěl. Při dalších jízdách kombinujeme začátky Lesním, či Selským trailem a pří křížení pokračujeme černým Mamutím. Podél trailu jsou rozmístěné krásné vlajky TopOnTrail, nejen že dělají reklamu, ale plní účel, jde na nich vidět jestli fouká, nebo ne. Dnes bohužel fouká, ježdění si zkazit nenecháme, chvilkama na otevřených místech čekáme, v lese to člověk neřeší a jede. I když chvílema fučí, užíváme si co to jde. Ke konci ježdění dáváme menší sešn na poslední sekci Mamutího trailu, skoky tu jsou fakt libové. Padají nějaké tríčky, nějaký ten flip a jeden nešťastný pulflip. Peťa je celý, dneska to balíme a fičíme domu.

 

Jak to cele shrnout? Prostě víkend v topu na trailu. Anglicky TopOnTrail a jsme doma! Trailpark na Dolní Moravě si zkrátka užije každý, ať už si amatér, nebo ostřílený profík. Traily jsou zde vyladěny na 100%, vše děláno s ohledem na bezpečí bikerů. Nedoletíš? Nevadí, skoky jsou buď lavice, nebo stepupy. Nechceš lítat? Vše krásně objedeš.

 

Chceš si užít víkend na kole? Sedni do auta a výraž směr pořádnou bajkovačku na Dolní Moravě. 

Samozřejmě kromě kol můžete na Dolní Moravě podniknout i další zajímavé výlety anebo vyzkoušet další atrakce. Pokud zde budete plánovat více dní, doporučujeme se podívat na možnosti ubytování na Dolní Moravě.