Chceš si zajezdit v něčem, co rychle uschne, když se pořádně zapotíš, ale zároveň nepotřebuješ vypadat jako člen pelotonu na La Vueltě? Podívej se na pár tipů, jak skloubit praktické cyklo oblečení s normálním outfitem do města a vypadat stylově za každé situace.

Materiál je nejvíc

Dřív než začneš pokukovat po potiscích nebo značkách, zkontroluj si, jak je na tom materiál. Potřebuješ něco, co rychle uschne, je to lehké a vzdušné.

Triko jako cyklodres

Že triko na kolo vypadá jako normální triko, ještě neznamená, že má stejné vlastnosti. 100% bavlnu rychle propotíš a v mokrém triku pak budeš jezdit až do konce dne. To nechceš. Tvou volbou tedy bude polyester, který má naprosto minimální savost a je rychleschnoucí

TIP pro ty, kterým by se stýskalo po měkkosti bavlny: Taková cyklo trika od Dirtlej jsou vyrobena z polyesteru a speciální technické bavlny Drirelease®, která je příjemná na omak, zároveň uschne než se stihneš zapotit znovu. 

Z cyklo šortek obyč kraťasy a naopak

Stejně jako při výběru trika si počínej i při volbě cyklo kalhot nebo kraťasů. Díky polyesteru v kombinaci s elastanem budou ještě pohodlnější – strečový materiál ti usnadní svobodný pohyb, navíc získáš maximálně univerzální kousek. S takovými „cyklo kraťasy“ se vydáš na vycházku v horách, na zmrzku do města, na skate nebo na cross country trek završený koupačkou v jezeře. Klidně všechno v jedněch kraťasech.

Střih, který ti dá volnost

Nejen materiál, ale i střih si pohlídej. Obligátním elasťákům už odzvonilo, navíc po sesednutí z kola se v nich třeba ve městě extra příjemně cítit nebudeš. Sáhni raději po volném střihu univerzálních cyklo kraťasů, kalhot i triček – podtrhnou tvůj sportovní look, zároveň zapadneš kdekoliv.

Značka tě prozradí

I když z designu tvého oblečení nebude na kilometry hned jasné, že jsi tělem i duší biker(ka), zkušenějšímu oku to neunikne. Díky logu Horsefeathers na hrudníku tě bude snadné identifikovat jako někoho, pro koho je sport jedna velká výzva. A nápis Dirtlej? Tak tam už je vše úplně jasné. Tuhle značku oblíkají jen ti nejzapálenější nadšenci jízdy na kole i v podmínkách, kdy by jiní „ani psa nevyhnali“.

Nezapomeň boty na kolo i na špacír

V normálním outfitu jsou boty možná na úrovni doplňku, při budování cyklo outfitu ale představují základní kámen. Vybav se cyklo botami na kolo, na pochůzky po městě a třeba i po horách v jednom. 

Nejuniverzálnější a zároveň nejstylovější kousky, které toho hodně vydrží, najdeš mezi botami Five Ten. Jejich legendární model Freerider se s tebou podívá i za hranice všedních dnů. Parádu uděláš a pohodlí nejen při šlapání do pedálů si užiješ taky v cyklo botách First Degree

Tápeš? Přečti si něco o cyklistických botách, které zvládnou všechno.