Nutné info o bikerovi

Pro dobrou orientaci v našem sortimentu nejdříve zjisti, jestli tvůj malý nebo velký cyklista jezdí enduro a MTB, downhill a freeride nebo dirt jump a street. Od toho se určitě lépe odpíchneš a výběr dárku bude brnkačka. Téměř vše, co nabízíme, máme i v dětské verzi, takže na našem e-shopu vyřešíš dárky i pro malé bikery.

Pokud zrovna nepořizuješ nic pro sebe, zkus se od obdarovaného dozvědět, jakou má velikost bot, trička, kalhot apod. Přinejhorším nenápadně prošmejdi cyklistův šatník. Může tam mít třeba podobné kousky, které ti pomohou s výběrem, nebo zjistíš, jaký styl se jí nebo mu líbí. 

Když budeš v koncích, neváhej nás kontaktovat a zeptat se profíků, my už poznáme, která bije. 

Dárek pro cyklistu do 1 000 Kč

Do tisícovky u nás seženeš jeden z těch „bezpečných“ dárků (pokud si netroufáš kupovat třeba cyklo helmu), a to jsou kvalitní ponožky na kolo. Nejedná se jen tak o nějaké obyčejné, ale o speciální voděodolné ponožky pro přechody mrazivých potoků, šlapání v extrémních podmínkách v hlubokém sněhu atd. Tyto ponožky jsou fakt pecka!

Nepromokavé ponožky SealSkinz All Weather Mid Hydrostop

Chceš vsadit na fajn vychytávky pro cyklisty? Překvap cyklistickým multifunkčním nářadím. Klíče, šroubováky, montpáky v mini provedení na jednom místě vytáhnou bikera z každé bryndy na trailu. Mrkni taky na fanouškovské triko na kolo od legendární značky Five Ten

Dárek pro cyklistu do 2 000 Kč

Sjezdaři a Enduro bikeři určitě ocení chrániče na kolena, se kterými se mohou extrémní jízdě věnovat naplno a zároveň se cítit bezpečně. Možná má tvůj biker chrániče na kolo už oškrábané nebo zničené – perfektní příležitost pro Ježíška! V nabídce najdeš i dětské chrániče na kolo.

TIP na dárek pro cyklistky: zkuste barevné cyklodresy plné hravých motivů, které potěší každou bikerku."

Chrániče kolen Troy Lee Designs Speed Knee Guard

Dárek pro cyklistu do 3 000 Kč

No a teď to nejlepší! Pořiď svému blízkému boty Five Ten – když je pod stromečkem uvidí, tak se zblázní, to ti garantujeme. Dle toho, na jakém kole jezdí, vyber ty pravé Five Ten boty. Dej si pozor hlavně na velikost – boty na kolo by měly být o trochu větší. Noha se během jízdy prokrvuje a nabyde na objemu. Hodně důležité je i určit, jaké má biker na kole pedály. 

Přečti si článek o výběru správných bot na kolo a budeš se orientovat jako profík.

Boty Five Ten Freerider Pro


Nápověda
: Nadšenci freeride a sjezdů nebo dirt jumpu a streetu volí spíše klasické pedály, a proto jsou pro ně ideální třeba Five Ten Freerider. U endura a MTB jsou zase oblíbené nášlapné pedály, se kterými je např. bota Five Ten Kestrel kompatibilní. Nejlepší ale bude, když si to u bikera zjistíš, protože sto lidí, sto chutí. 

Do 3 000 koupíš další z must have chráničů pro enduro bikery: páteřák nebo krunýř. Za zmínku stojí i naše vymazlené cyklo dresy. Dres na kolo je vyrobený z materiálu drirelease, který je na dotek příjemný jako bavlna, ale přitom uschne až čtyřikrát rychleji. Cyklistický dres do chladného počasí je základem výbavy nejen MTB jezdce. 

Dres Dirtlej Mountee Warm 

Dárek pro cyklistu do 5 000 Kč

Helma na kolo pro enduro cyklisty je trefou do černého. Vyber tu top pro sebe nebo pro svého bikera. Seznam se s opravdu propracovanou helmou, která nebere bezpečnost na lehkou váhu, má vnitřní nárazovou vložku Mips a vychytaný kšilt. Navíc i parádně vypadá. 

Enduro helma Troy Lee Designs A2 Mips


Další top kandidáti pro nejen vánoční dárky jsou kvalitní nepromokavé cyklistické kalhoty nebo cyklo bundy. Hodit se může i cyklobatoh plný dobrot a svačinek na cesty jako třeba proteinové drinky nebo tyčinky, oříšky nebo doplňky stravy pro sportovce jako kolagen nebo hořčík.

Dárek pro cyklistu do 9 000 Kč

Hodláš se pořádně rozšoupnout? Jdi do hodně promakané designové helmy na kolo, která je vyztužená a zaručí maximální ochranu. Je jasné, že ten, koho chceš obdarovat, žije pro downhill a freeride? Integrální helma je přesně to, co potřebuje. 

Integrální helma Troy Lee Designs D3 Fiberlite Vertigo


Kombinéza na kolo je už vyšší dívčí, ale stejně dobrý dárek pro bikera jako ty další. 

Top tip na závěr

Nově jsme do naší nabídky zařadili cyklotrenažér pro borce, kteří si chtějí máknout i doma. Trenažér je schopen jakéhokoliv tréninku, a to až do výkonu 1500 W a 15% stoupačky. Je to vlastně posilovací stroj, kterým uděláš radost jakémukoliv cyklistovi, který si chce udržet nebo zlepšit kondičku na triky, ale i dlouhé MTB trasy. Jak si dají pořádně do těla, tak se můžou těšit na pořádný zdravý spánek. Aby se jim lépe usínalo, můžete jim pomoct i s vybavením ložnice, jako je luxusní nová matrace pro sportovce, anatomický polštář nebo antialergická přikrývka.

Cyklotrenažér Saris H3

Super cyklo dárek pro nerozhodné

Toužíš potěšit cyklistu originálním dárkem, ale nestíháš, nebo prostě nemáš 100% jistotu, co by se jí nebo mu hodilo? Sáhni po dárkovém poukazu! Obdarovaný si tak v klidu a podle vlastního vkusu a potřeb vybere, co se mu hodí, a ty slízneš smetanu. Dárkový poukaz můžeš zakoupit na jakoukoliv částku. Navíc se blýskne pod stromečkem i svou designovou podobou. 

Dárkový poukaz v jakékoliv hodnotě


Kdykoliv ti s čímkoliv poradíme
! Stačí se ozvat nebo projet náš web a s cyklo dárky máš vystaráno minimálně na další tři Ježíšky. Pro další dárky nejen pro sportovce se podívejte na web Dobravila.cz.